У селі Нагуєвичі Дрогобицького району на Львівщині на кладовищі церкви Святого Миколая освятили хрест військового меморіалу воїнів Української Галицької армії.
Пом’янути героїв прийшли мешканці села, представники громадськості та Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі». На пам`ятному хресті викарбувано: «Стрільцям Української Галицької армії, героїчно полеглим у боротьбі за волю України в 1918—1919 роках».
Панахиду за героями відправив єпископ Дрогобицький і Самбірський УПЦ КП владика Яків, який звернувся до громади з такими словами: «Нехай пам’ять і історія священна буде увічнена їхніми іменами на небесах, бо вони боролися за наше світле майбутнє, за наше теперішнє».
«Дуже важливо, що минуло 100 років, а ми пам’ятаємо своїх героїв. Я переконаний, що кожний військовий, який сьогодні зі зброєю в руках захищає нашу державу, знатиме, що його побратимів, які загинуть на війні, пам’ятатимуть, допоки буде Україна», — заявив відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії з увічнення пам’яті Святослав Шеремета.
Нагуєвичі — це село Івана Франка, великого українського письменника і мислителя, і тут ревно бережуть пам’ять минулого.

Богдан КУШНІР.

Львів.