«Мобілізації у нас немає. Ми проводимо лише збори і підготовку з резервістами оперативного резерву першої черги, а також з військовослужбовцями, які входять до підрозділів територіальної оборони», — заявив учора на брифінгу міністр оборони України Степан Полторак.
Він підкреслив, що ця підготовка — різнопланова і залежить від рівня підготовки військовослужбовця, яку посаду він обіймає, в які підрозділи планується до розподілу, а також від інших чинників залежно від обстановки.
За словами очільника оборонного відомства, ця підготовка триватиме від одного дня (для військових, які мають досвід участі у бойових діях) до 20 днів. Степан Полторак поінформував про початок роботи щодо комплектування навчальних центрів Збройних Сил України.
— Цей резерв перебуватиме не в бойових частинах, хоча певна його частина буде призначена для їх поповнення. Але хлопців, які сьогодні приходять у військкомати і стоять в першій черзі резерву, відправлятимуть у навчальні центри для проведення перевірки їхніх умінь, знань і проведення занять. Зараз процес підготовки починається з організаційних питань перевезення до місць проведення, й заняття починаються відповідно до підготовки самих військових, — розповів міністр оборони.
Він зазначив, що жодних проблем з комплектуванням немає. «Переважна більшість бажає прийти до військкоматів і стати до строю. Це значно перевищує нашу потребу на сьогодні», — підкреслив міністр оборони України Степан Полторак.

***

Генеральний штаб ЗСУ максимально зацікавлений в тому, щоб усі передбачені заходи проводилися вчасно, якісно та з користю для обороноздатності країни. Тому в разі виникнення проблемних питань щодо організації підготовки та проведення зборів резервістів та військовозобов’язаних, пропонуємо звертатися на адресу Головного управління підготовки ЗС України та повідомляти проблему черговому по телефону: (067)332-79-86.

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.