За добу (станом на ранок 7.12) російські найманці шість разів відкривали вогонь по наших військових. За даними прес-центру штабу ООС, з мінометів калібру 82 мм загарбники обстрілювали поблизу Новотошківського, а провокаційний вогонь зі стрілецької зброї зафіксовано на підступах до Мар’їнки.
Найбільшу вогневу активність окупанти виявили на Приазов’ї. Тут противник вів прицільний вогонь з ручних і автоматичних гранатометів, стрілецької зброї та кулеметів великого калібру по опорних пунктах Об’єднаних сил поблизу Чермалика, Водяного та Лебединського. Внаслідок бойових дій один військовий дістав поранення.
«Бойовики на Донбасі розмістили танки, зенітну установку та міномет на території, де Мінськими домовленостями заборонено тримати подібне озброєння згідно з угодою про відведення. Так, безпілотник ОБСЄ на заході від Луганська помітив один міномет біля населеного пункту Довге, один танк біля Хорошого і п’ять танків біля Новоселівки. На північному сході від Маріуполя було виявлено зенітний комплекс. На околицях Донецька зафіксовано 21 танк (шістнадцять T-72 і п’ять T-64)», — йдеться в повідомленні штабу.
За даними групи «Інформаційний спротив», останній тиждень російські найманці активно застосовували 120-мм міномети, 122-мм і 152-мм артилерійські системи, 122-мм установки «Град-П» («Партизан»). «Окупанти також гатять з озброєння бойових броньованих машин (ББМ), знову відзначається поява на передовій танків. Активніше противник використовує й зенітні установки ЗУ-23-2, ПТРК», — йдеться в повідомленні.