Істотне зростання заробітної платні констатує обласне управління статистики у Вінницькій області. Заробітки одного працівника за підсумками жовтня цього року збільшилися майже на третину (29,8 відсотка) порівняно з таким само періодом 2017-го і становили 8,531 гривні. Це найкраща динаміка порівняно з іншими регіонами.

У промисловості в середньому кожному працівнику нарахували 10,157 гривень (+31,7% порівняно з жовтнем 2017-го). Втім, найбільше додали грошей аграріям — плюс 39,4%. За жовтень їм сплачували по 9,339 гривень.
— Ринок праці в області стає дедалі конкурентнішим у зв’язку з появою потужних інвесторів, — пояснює причини такого зростання голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. — Саме конкуренція є запорукою не тільки для підвищення зарплат у майбутньому, а й створення передумов для соціальної стабільності в регіоні.
За словами Валерія Коровія, при досягненні показника середньої платні в еквіваленті п’ятистам доларам значно скоротиться кількість тих, хто виїжджає на заробітки за кордон. «Уже тепер у Вінниці є підприємства, де працівникам платять в середньому від 13 до 34 тисяч гривень», — повідомив «Голосу України» керівник області.