Спеціалісти Держпродспоживслужби Кіровоградської області під час позапланової перевірки одного з навчальних закладів області виявили, що масло, яким годували його вихованців, фальсифіковане.
У Регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області, куди направили зразки підозрілого продукту, встановили, що понад 68 відсотків вмісту масла марки «Красноградське» (ТОВ «Богодухівський молзавод», Харківська область) становить немолочний сторонній жир, а його органолептичні показники не відповідають цьому виду продукції.
У ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області прийнято рішення про припинення керівництвом навчального закладу використання цього продукту. За невиконання рішення передбачено відповідальність згідно з чинним законодавством. Фахівці служби звертають увагу споживачів на виробників, що нині не здійснюють виробничої діяльності: ПВП «Молокозавод-Карпати», ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод» та ТОВ «Полтавамолпрод», продукція яких не має реалізовуватися та може бути фальсифікованою.

Кіровоградська область.