П’ять років тому при Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича створено Інститут фізико-технічних та комп’ютерних наук. Очолив його відомий учений, доктор фізико-математичних наук, професор Олег Ангельський.

У нього неабиякий авторитет у ЧНУ. Це засвідчили вибори, які нещодавно відбулися. Ангельського переобрали одноголосно.
Інститут має 13 кафедр, готує фахівців за 15 спеціальностями та магістрів за 18 освітніми програмами. Найбільшу популярність мають ІТ-спеціальності: комп’ютерна інженерія, програмне забезпечення, комп’ютерні науки, кібербезпека. Досить перспективні на ринку праці фахівці з комунікації та радіотехніки, метрології та інформаційних систем. Читати лекції сюди запрошують провідних учених світу. Американський бізнесмен у сфері оптики Боб Бро, який приїжджав на Міжнародну наукову конференцію з кореляційної оптики, якось визнав, що їхні студенти знають, як і на яку кнопку натиснути для отримання результату, а наші ще й вміють цю кнопку створити.
Випускники інституту затребувані не лише в Україні, а й за кордоном. Уже на четвертому курсі вони знаходять роботу в місцевих фірмах. Наприклад, на дочірньому підприємстві німецької фірми, котра виробляє електроніку для автомобілів Volkswagen у Чернівцях. Випускники Ангельського також очолюють оптичні та інформаційні фірми в багатьох країнах.