Сміливе одинадцятирічне дівча врятувало себе і чотирьох молодших братиків та сестричок від вогню

Шістьох людей врятовано на пожежі, що сталася в житловому будинку села Кобилецька Поляна Рахівського району вночі 25 листопада. Лише завдяки сміливим діям і рішучості сусідів та 11-річної доньки власників помешкання не трапилося найгіршого.
Адже на час виникнення пожежі в будинку перебувало п’ятеро дітей та їхній родич, який через хворобу важко пересувався. А батьки того дня поїхали у справах до райцентру.

Увечері, коли діти вже вкладалися спати, найстарша з дітей, 11-річна Софійка (на знімку), відчула запах диму, що доносився з сусідньої кімнати. Відчинивши двері, вона зрозуміла, що горить їхня дерев’яна хата. Багато часу для роздумів у дівчинки не було, а головне — дитина не розгубилася. Зрозумівши, що вогонь уже не дасть змоги звично вийти з хати, Софійка негайно через вікно пересадила своїх братиків і сестричок.
А коли всі неповнолітні малюки (наймолодшому виповнилося лише два рочки) були в безпеці, дівчинка і сама вискочила на свіже повітря. На той час пожежу помітили сусіди: одні телефонували рятувальникам, а інші поспішали дитині на поміч. Не розгубилося сміливе дівча і загукало сусідам, котрі підбігли, що всередині хати ще залишився їхній родич.
На його порятунок кинулися місцеві жителі Богдан Либавка та Іван Табака. Чоловіки швидко зайшли в палаючий дім, знайшли немічного і винесли на свіже повітря. Далі Іван Табака своїм автомобілем доправив дітей до лікарні.
На щастя, медичної допомоги діти не потребували, і до приїзду батьків вони перебували в теплі та під наглядом лікарів.
Пожежу ліквідували вогнеборці селища Великий Бичків і місцевої пожежної команди села Кобилецька Поляна.
ОблДСНС, сім’я Софійки хочуть щиро подякувати через газету «Голос України» всім, хто тієї ночі не шкодував ні сил, ні здоров’я, аби не дати загинути діточкам і старшій людині в палаючій смерековій хаті.
І як завжди, причину займання встановлюють правоохоронці. Вогнем знищено дах та дерев’яні стіни на площі 66 квадратних метрів. Отже, шкоди завдано чимало... Але головне — живими залишилися діти.
Пізніше рятувальники вручили сміливій 11-річній Софійці Рознійчук подяку та подарували мобільний телефон.

Підготував Василь НИТКА - наш власний кореспондент у Закарпатській області