Шпиталь на колесах отримають військовослужбовці, які перебувають у зоні бойових дій. Такий подарунок невдовзі передадуть їм з Рівненщини. Автомобіль використовуватиметься для проведення медичного огляду та малих хірургічних втручань поранених.

Зліва направо: волонтер Ігор Хникін, голова РОДА Олексій Муляренко, начальник управління інфраструктури та промисловості РОДА Федір Мисюра, радник голови РОДА з питань соціальних гарантій учасникам АТО Ігор Батинчук біля пересувного шпиталю.

Ідея його створення належить волонтерові Ігорю Хникіну та «кіборгу» з Рівного, начальнику управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА Федору Мисюрі: «Завдяки такій техніці можна оперативно надати першу медичну допомогу пораненим. Саме тому, коли до мене звернулися волонтери з проханням відремонтувати автомобіль Renault, який донедавна належав обласному спеціалізованому диспансеру радіаційного захисту населення, ми це зробили з допомогою небайдужих. Так, мої друзі-парашутисти з Рівненського авіаспортклубу закупили акумулятори та рідини для автомобіля. Іншим спонсором виступило підприємство, що діє у Квасилові. Його заслуга — новенька гума. Ще один мій товариш, учасник бойових дій в Афганістані Олексій Андріюк теж допомагав у ремонті. Окрім того, він зібрав продуктову гуманітарну допомогу, яку передамо хлопцям. А працівники перевізника «Корецьавтотранс» провели усі ремонтні роботи шпиталю. До того ж безплатно. Окрім того, тут встановили автономне опалення».
«Дякую хлопцям за таку справу. Дуже приємно, що в нашій команді працює Федір Мисюра — славетний «кіборг». Саме тому й пам’ятає та не полишає своїх побратимів. А загалом це вже шостий автомобіль з Рівненщини для медичного супроводу бійців», — каже голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Тетяна ПАНАСЮК.
Фото надано прес-службою РОДА.