Тернопільська обласна прокуратура здійснювала процесуальне керівництво та підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо інформатора терористичних організацій «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка». Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ підсудність вказаного кримінального правопорушення визначено за Тернопільським міськрайонним судом.
Під час судових слухань встановили, що 54-річний житель Луганщини з власної ініціативи розпочав співпрацю з терористами. Він збирав дані щодо місць дислокації, маршрутів пересування та чисельності підрозділів і військової техніки ЗСУ та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції. Інформатор передавав ці дані телефоном учасникам «ДНР» і «ЛНР», коли перебував у Рубіжному та інших населених пунктах Луганщини.
Суд визнав мешканця Рубіжного винуватим в інкримінованому йому злочині за ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння терористичній організації) та засудив до покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі, повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Тернопільська область.