Щоосені в Національній музичній академії України з’являється оголошення про присудження премії імені заслуженого діяча мистецтв України, професора Людмили Каверіної студенту чи аспіранту історико-теоретичного факультету. Нині її лауреатом стала студентка другого курсу магістратури Дарина Чамахуд. В урочистій атмосфері церемонію відкрив ректор НМАУ імені П.І. Чайковського професор Максим Тимошенко.
Оскільки премія існує з 2003 року, можна порахувати, скільки талановитої молоді було нею відзначено за той час, що минув, — вистачить на камерний оркестр! І річ не в тому, що її започаткувала родина Людмили Костянтинівни. Головне в цьому щорічному заході те, що за цей час приватна ініціатива не лише не вщухла, триваючи стільки років, а, навпаки, перетворилася на суспільно значимий захід і стала каталізатором приватних ініціатив, пов’язаних з іменами інших видатних українських музикантів. Крім того, вона стала гідним продовженням сімейної традиції Копиленків-Каверіних (Олександр Копиленко, класик української літератури ХХ століття).
Лауреати-каверінці чудово зарекомендували себе в подальшому професійно-мистецькому житті, продовжуючи наукові дослідження і виступаючи популяризаторами українського музичного мистецтва. У музичній академії навіть видано цілу збірку їхніх наукових праць.
Останніми роками церемонія вручення цієї нагороди збагатилася ще й концертом із творів молодих композиторів, які навчаються в академії, у виконанні їхніх колег-студентів. А цього разу концерт відкрився виступом онука Людмили Каверіної Григорія Копиленка, який уже є лауреатом двох всеукраїнських фортепіанних конкурсів.
Виступаючи з вітальним словом, син Людмили Костянтинівни, академік НАН України Олександр Копиленко зазначив, що цей проект є реалізацією світоглядних принципів його родини, яка, кажучи словами Тараса Шевченка, «без ґвалту і крику» вже майже сто років невпинно працює на ниві української культури.

На знімку: онук Людмили Костянтинівни Григорій Копиленко; син, директор Інституту законодавства Верховної Ради України академік НАН України Олександр Копиленко; лауреат цьогорічного конкурсу Дарина Чамахуд; ректор НМАУ імені П.І. Чайковського професор Максим Тимошенко; проректор із наукової роботи доктор мистецтвознавства, професор Олена Берегова; завідувач кафедри історії української музики та музичної фольклористики, Герой України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, народний артист України, професор Мирослав Скорик.

Фото ннадано НМАУ.