Майже 10 кілометрів дороги державного значення за чотири місяці відремонтували на Рівненщині. Автошлях «Прикладники» — Зарічне — Дубровиця з’єднує Рівненську область і Білорусь. Раніше тут була стара бруківка, а тепер — сучасний асфальтобетон.
«Це важлива транзитна дорога державного значення. На її ремонт чекали тридцять років. Вдалося залучити значні кошти, а це 80 мільйонів, завдяки митному експерименту. Оновлення дороги позитивно вплине на економіку регіону. І це вже відбувається — пожвавилися рух транспорту, торгівля, пасажирські перевезення. Крім того, магістраль поліпшить сполучення із Волинню та до озера Нобель, сприятиме формуванню позитивного іміджу нашої держави, оскільки з’єднує регіон з Білоруссю. Два місяці тому Рівненщина підписала договір про співпрацю з Брестською областю. І тому введення в експлуатацію відремонтованої дороги на кордоні — це гарна основа для налагодження відносин», — каже голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.
Дорога пролягає через села Сенчиці, Морочне та Мутвиця Зарічненського району. Тому найбільше новій дорозі радіють місцеві жителі. Щоб завершити увесь відрізок шляху «Прикладники» — Зарічне — Дубровиця, наступного року планують замінити ще майже три кілометри незручної бруківки.