Для створення дива треба зовсім мало: два дні та півтори сотні добрих сердець. Саме стільки людей об’єдналося, щоб подарувати вихованцям психоневрологічних інтернатів щасливі хвилини.
А почалося з того, що минулого тижня громадський монітор Національного превентивного механізму Олег Григор’єв опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці заклик внести пожертву вартістю однієї кави. На заклик відгукнулося стільки людей, що вдалося придбати смаколики та відвідати не два, як планувалося, а сім закладів!..
До речі, провести таку акцію запропонували у Русі підтримки закарпатських військових. Від них надійшла і найбільша пожертва: шість тисяч гривень, а загалом вдалося зібрати понад двадцять дві тисячі.
За словами Олега Григор’єва, це було справжнє свято для людей з інвалідністю, які ізольовані від суспільства в інтернатних закладах: «Вихованці, яких ми вітали, дорослі і діти, майже все життя проводять у психоневрологічних інтернатах. Вони — глибоко самотні і невидимі для суспільства. Для них зовнішній світ часто закінчується порогом власної кімнати. Тому такі події для них надзвичайно приємні. Звичайні банани викликали у людей шквал емоцій. Деякі з підопічних бачили їх уперше».
Розвозили подарунки і дарували емоції Святий Миколай та його помічниці. Але й вони не залишилися без презентів. Практично у кожному закладі підопічні дарували їм вишивки та малюнки, співали пісень.
Волонтери хочуть через газету «Голос України» подякувати кожному, хто долучився до цієї благодійної справи.