За добу (станом на ранок 17.12) російські найманці 16 разів порушили режим припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, ворог відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм неподалік населеного пункту Кримське, що на луганському напрямку, та в районі селища Водяне на маріупольському напрямку.
Також російські окупанти вели вогонь із БМП-1, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Новолуганське — на світлодарському напрямку, населених пунктів Новотроїцьке, Піски, Авдіївка, Славне, Тарамчук, Старогнатівка, Кам’янка на донецькому напрямку та неподалік населених пунктів Чермалик, Павлопіль, Лебединське, Водяне — на маріупольському напрямку.
«Унаслідок бойових дій двоє військових дістали поранення. За даними розвідки, вісім окупантів було знищено та трьох — поранено», — йдеться в повідомленні штабу.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — околиці Донецька): «Ситуація під контролем. Ворог використовує лише тактику періодичних обстрілів. Переважно вночі, коли спостерігачі ОБСЄ не працюють. На щастя, останнім часом орки важку зброю не використовують. Гатять переважно зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів. Воюють вони підступно й підло. Декілька черг випустять по наших позиціях, потім по житлових кварталах. Там у них на «передку» свої ЗМІ. Перекручені факти та замовчування правди — головний принцип їхньої роботи. На щастя, усі хлопці в підрозділі живі й здорові».