Генеральна Асамблея ООН 17 грудня ухвалила ініційовану Україною резолюцію, яка закликає Росію вивести свої війська з території окупованого Криму та засуджує зростаючу російську військову присутність в Чорному і Азовському морях. Як повідомило Постійне представництво України при ООН у Twitter, документ отримав схвалення 66 країн, 19 - проголосували проти. Співавторами стали 40 держав. Резолюція наголошує, що присутність російських військ у Криму суперечить національному суверенітету і територіальній цілісності України та підриває безпеку й стабільність інших держав Європи.

Резолюція висловлює стурбованість стосовно прогресуючої мілітаризації Криму Росією і її агресією в частинах Чорного моря навколо Криму та в Азовському морі, зокрема їх мілітаризацію, яка створює додаткові загрози для нашої країни і підриває стабільність більш широкого регіону. В документі зазначено, що Генасамблея ООН серйозно стурбована небезпечним загостренням напруженості та невиправданим застосуванням сили Росією проти українських суден. Документ закликає Москву утриматися від перешкоджання реалізації навігаційних прав і свобод у Чорному і Азовському морях та Керченській протоці. Також резолюція засуджує будівництво та відкриття Росією мосту через Керченську протоку й рішуче закликає вивести свої збройні сили з Криму і негайно припинити тимчасову окупацію території України.
Проти резолюції голосували, зокрема, Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Куба, КНДР, Іран, Лаос, М’янма, Нікарагуа, РФ, Сербія, Південний Судан, Судан, Сирія, Узбекистан, Венесуела і Зімбабве.