Представляючи під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів план пріоритетів уряду на 2019 рік, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що затвердження такої операційної програми вже стало доброю традицією. «Ми не тільки чітко визначаємо мету та завдання, а й щокварталу звітуємо, що вдалося зробити», — сказав він, та як приклад планової роботи назвав вчасне ухвалення Держ-бюджету на 2019 рік.
За словами прем’єра, ключовими пріоритетами 2019-го будуть: посилення економічного зростання, ефективне урядування та держуправління, розвиток людського капіталу, верховенство права і боротьба з корупцією та питання безпеки і оборони нашої держави.
Окреслюючи завдання, які мають забезпечити економічне зростання, глава уряду наголосив на подальшій дерегуляції, що має поліпшити бізнес-клімат в країні та залучення інвестицій. «З 1 січня ми повністю змінюємо систему перевірок бізнесу і та радянська каральна система, яка тільки й шукала, за що б зачепитися, буде знищена. А нова система передбачатиме, що плани перевірок ухвалюватимуться заздалегідь і будуть публічними, тому всі розумітимуть, хто і з яким завданням йде», — сказав 
В. Гройсман. Крім того, уряд запроваджуватиме єдині рахунки для сплати податків, реформуватиме Державну фіскальну службу, яку буде розділено на податковий та митний напрямки, запроваджуватиме принцип «єдиного вікна» для експортно-імпортних операцій.
В агропромисловому комплексі частку фермерських господарств уряд планує довести до 10 відсотків. «Вважаю, що в широкому розумінні тільки фермерство може забезпечити стабільність всередині держави, тож у 2019 році ми вдосконалимо бюджетну підтримку фермерів», — зазначив прем’єр та додав, що так само уряд підтримуватиме особисті господарства селян, виплачуючи компенсації за відгодівлю худоби чи за утримання молочної череди.
В енергетичні сфері 
В. Гройсман акцентував увагу на запровадженні відкритих торгів із продажу ліцензій для видобутку нафти та газу, що в перспективі допоможе досягти енергонезалежності. Одним із завдань реформування енергетичного сектору має стати входження до європейського енергоринку. Водночас запуск Фонду енергоефективності дасть змогу перейти до ощадливішого споживання ресурсів. Наступного року в цьому фонді буде закумульовано до 7 мільярдів гривень, які будуть направлені на модернізацію житлового фонду та підтримку ОСББ. А з урахуванням донорських коштів та видатків з місцевих бюджетів, інвестиції в цей сектор у 2019 році можуть сягнути 14 мільярдів гривень.
У контексті продовження реформи децентралізації прем’єр наголосив на необхідності завершення у 2019 році об’єднання громад та запровадження нової системи адміністративно-територіального устрою, що вимагає внесення змін до Конституції. «Ми ініціюватимемо зміни до Конституції в частині місцевого самоврядування і, думаю, що ми зможемо об’єднати народних депутатів для їх ухвалення», — повідомив 
В. Гройсман.