До Дня Святого Миколая у місті-райцентрі Зіньків напекли і виклали у формі серця 2100 солодких пряників-«миколайчиків». Це були яскраві й ошатно упаковані подарунки для дітей-сиріт, які мешкають у прифронтовій зоні Донбасу, та воїнів — захисників рідної землі. 

Водночас було встановлено новий рекорд України у категорії «Найбільша кількість подарунків, зібраних дітьми для дітей-сиріт у зоні АТО-ООС». Реєстратор Книги рекордів України Андрій Масюк вручив ініціаторам та організаторам акції — місцевим волонтерам — відповідні дипломи. Дійство відбувалося в рамках масштабного міжнародного соціального проекту «Книга добра». Остання, згідно із задумом її авторів, має наповнитись якомога більшою кількістю сторінок-історій добротворення. Своєрідним епіграфом до тієї, що «писалась» у Зінькові, став девіз «Чисті серцем».
До акції долучилися школярі району. Вони збирали інгредієнти для випікання «миколайчиків». Одного лише меду знадобилося вісім кілограмів... А потім передали естафету дорослим, які допомагали випікати ті солодкі дива. Над виготовленням святкових смаколиків працювали цілий тиждень, вкладаючи в них не лише кулінарні складові, а й свою любов до тих, кому готували подарунки. Зрештою, після згаданих оглядин, що відбувалися просто в центрі міста, солодкі пряники знову зібрали у великі коробки й разом із дитячими малюнками та листівками передали волонтерам, які вирушали на Донбас.