Технологічна лінія з виробництва патронів запрацювала на Вінницькому державному казенному підприємстві «Форт» Міністерства внутрішніх справ України.

Новий цех з виробництва патронів працює у дві зміни.

Інформацію про нове виробництво поширила прес-служба Національної поліції. У повідомленні зазначається, що кулі та гільзи виготовляють для патронів двох калібрів — 9 х 18 міліметрів (до пістолета Makarov) та 9 х 19 міліметрів (Luger). Такі види зброї використовують поліцейські, нацгвардійці, прикордонники. Нове виробництво повністю забезпечить потреби підрозділів органів МВС у названих видах боєприпасів. За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який ознайомився з роботою нового виробництва, патрони такого калібру зможуть передавати іншим підрозділам і навіть експортувати.
Директор підприємства «Форт» Віктор Писаренко повідомив, що новий для заводу вид боєприпасів виготовляють на обладнанні світових зразків. Його закуповували в США, Польщі, Туреччині та Чехії. На це витратили майже 69 мільйонів гривень державних коштів. Новий цех працює у дві зміни. Протягом року вироблятимуть 14 мільйонів одиниць патронів. Планується встановлення ще однієї «патронної» лінії — виробництва боєприпасів для автоматичної стрілецької зброї калібром від 5,45 до 14,5 міліметра.
Нагадаємо, єдиний в Україні патронний завод нині перебуває на території тимчасово окупованого Луганська.

Віктор СКРИПНИК.
Фото із сайту Національної поліції України.