Розмінування на понад 79 га навколо військового арсеналу біля Ічні на Чернігівщині, де лунали вибухи, завершено. Зведений загін ДСНС вилучив понад 90 тисяч вибухонебезпечних предметів у селах, лісах та на болотах. Це 16-кілометрова зона навколо арсеналу.
Заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький, який перебував на Ічнянщині разом із головою Чернігівської ОДА Олександром Мисником, сказав: «Територія навколо 6-го арсеналу є безпечною і придатною для використання за призначенням. Тобто навесні там можна розпочинати сільськогосподарські роботи. Упродовж 2019 року підрозділами ДСНС буде здійснений контроль якості вже на інших ділянках, які підлягали розмінуванню, а також забезпечений супровід весняно-польових робіт, що здійснюватимуться суб’єктами господарювання».
А голова Чернігівської ОДА повідомив, що перед Новим роком відновиться навчання у школі селища Дружба, яке разом із селом Августівкою постраждало найбільше. Першими підуть до школи учні молодших класів, а старшокласники ще погуляють і навчатимуться лише після Нового року. Сім’ям, які постраждали, за рахунок держбюджету буде придбано житло до кінця року. Одинадцяти родинам його вже купили, і вони заселяються, залишилося ще п’ять сімей без житла. Відновлюють у згаданих населених пунктах 54 будинки.

Чернігівська область.