За добу (на ранок 21.12) російські найманці 8 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 4 випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами. За даними прес-центру штабу ООС, ворог здійснив обстріли з мінометів калібру 82 мм у районі Луганського та двічі — поблизу Гнутового, а з мінометів калібру 120 мм — в районі Водяного.
Опорні пункти наших військ обстріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу Станиці Луганської, Мар’їнки, Красногорівки, Луганського, Гнутового та Лебединського.
«Для придушення вогневих провокацій противника підрозділи, що обороняються, застосовували чергові вогневі засоби. Один військовослужбовець дістав поранення. За даними розвідки, шість окупантів знищено, ще трьох поранено», — йдеться в повідомленні штабу.
За даними групи «ІС», бойовики на Донбасі продовжують накопичувати військову техніку та озброєння. «На залізничну станцію Дебальцеве прибуло 10 платформ з танками, які перебували на ремонтно-відновлювальних роботах в окупованому Луганську. Крім того, в районі Роздольного зафіксовано групу бронетехніки — чотири БМП-1/2, дві одиниці МТ-ЛБ, один БТР-80, три «Урали», — зазначили там.