Світлина на згадку про вручення відзнаки Президента. Ярослав Галас — крайній праворуч.
 

Чотирьом військовим капеланам Православної церкви України відзнаки Президента «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» вручив виконувач обов’язків голови Закарпатської облдержадміністрації Ярослав Галас.

— У складні для держави часи ви виконуєте важливу гуманітарну місію, яку відчувають і в мирному Закарпатті, і на передовій в зоні проведення операції Об’єднаних сил, — цитує Ярослава Галаса прес-служба ОДА. — Вдячний кожному з вас за підтримку наших військових — молитвою, доброю справою, благодійністю.
Тож відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» вручили єпископу Варсонофію — капелану 128-ї Закарпатської окремої гірсько-штурмової бригади; протоієрею Сергію Ємцю — капелану Чопського прикордонного загону і протоієрею Віктору Худяку — капелану Мукачівського прикордонного загону; клірику Ігорю Войтовичу — капелану 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону.
— Православна церква України не стоїть і не стоятиме осторонь питань національних інтересів, захисту нашої держави, — зазначив єпископ Варсонофій. — А оскільки ми, священнослужителі, не можемо брати до рук зброю, то допомагаємо матеріальними речами і, звичайно, духовною опікою наших воїнів.
Капелани подякували за визнання їхньої гуманітарної участі в обороні держави, передали через керівництво облдержадміністрації вітання і подяку Президенту України за історичний крок у створенні Православної церкви України.

Ужгород.

Фото пресс-службы ОГА.