Про це на сторінці в Фейсбуці зауважила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, коментуючи заклики до Президента прозвітувати про воєнний стан.

І. Геращенко наголосила, що Указ Президента про воєнний стан базувався на основі рішення РНБО, і це було «єдино правильним голосуванням».
«Армія, яка має найбільшу довіру суспільства, також цілком підтримала це рішення Верховного Головнокомандувача, — відзначила політик. — Воєнний стан зупинив продовження можливих провокацій РФ на суші й морі. У десяти регіонах було відпрацьовано механізм координації військових і керівництва цивільних адміністрацій у разі ескалації... Нам вдалося мобілізувати наших західних партнерів. Я впевнена, що буде прийнято азовський пакет санкцій — після проходження всіх необхідних дебатів і процедур».
Парламентарій підкреслила, що світ має сприяти звільненню українських моряків-військовополонених. «Про жоден обмін, як зараз намагається поставити питання Кремль, мови йти не може. Це військовополонені. Щодо обміну, то ми готові віддати всіх засуджених росіян в обмін на політв’язнів Кремля», — запевнила Ірина Геращенко.
Перший заступник глави парламенту також зазначила, що воєнний стан мобілізував самих військових, спрацював як «відповідний маркер готовності дати відсіч». «Було проведено важливі навчання. Армія отримала нову зброю і техніку. Прикордонники ввели заборону на в’їзд в Україну чоловіків з російським громадянством, — сказала І. Геращенко. — Цей місяць багато спілкувалася з військовими. Всі вони одностайно підтримували воєнний стан і усвідомлювали рівень безпекових загроз».

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Більше фото тут