Як повідомляють місцеві ЗМІ, рівень життя в Болгарії за минулий рік підвищився. Про це переконливо свідчать цифри. Тільки на святкування Різдва й Нового року, за даними Національного агентства з приходів (НАП), через касові апарати надійшло близько 2 млрд левів (1 млрд євро). Точну суму надходжень до скарбниці НАП обіцяє повідомити до кінця січня, бо інформація з касових апаратів ще обробляється і підраховується. Але податківці упевнено зазначають: сума буде значно більша торішніх 1,4 млрд левів (700 млн євро).
У середу перед першим засіданням уряду прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов повідомив, що торік влада добилася рекордного підвищення надходжень до держскарбниці. І оголосив, що в новому році більше коштів буде виділено на розвиток медицини, освіти, інновації і технології. Крім того, він анонсував нове скорочення державного апарату й додав, що кошти від економії зарплат чиновників підуть на підвищення пенсій та мінімальних зарплат.
Прем’єр не даремно згадав охорону здоров’я як один із пріоритетів. Наприклад, стан станцій швидкої медичної допомоги в Болгарії поганий. У провінційних містах лікарям доводиться виїжджати до пацієнтів на таких машинах, що вони не впевнені, чи доїде вона до місця призначення. Годі й казати про їхнє оснащення всім необхідним для порятунку життя людини. В Європейському Союзі уважно вивчили стан цієї важливої ланки медичної допомоги населенню і ухвалили рішення — виділити в 2019 році з фондів ЄС 
71 мільйон євро на відновлення обладнання, транспортного парку й ефективність. Ця новина потішила не тільки лікарів швидкої допомоги, а й усіх. Тепер на кошти ЄС усі 237 станцій швидкої допомоги Болгарії зможуть поліпшити стан відділень і обладнати їх сучасною медичною апаратурою. Крім цього, ЄС співфінансує закупівлю 400 нових автомобілів «швидкої допомоги», обладнаних сучасними засобами комунікації і апаратурою, які дозволять швидко й ефективно надавати допомогу, особливо у віддалених від обласних міст районах.