З нового року в Малоперещепинській об’єднаній територіальній громаді, що в Новосанжарському районі на Полтавщині, почав діяти підрозділ місцевої пожежної охорони. Розташували його у приміщенні колишньої колгоспної контори.

На облаштування МПО з бюджету громади виділили 267 тисяч гривень. Пожежний автомобіль для неї передали колеги з райцентру. Однак такі затрати неодмінно окупляться. Надто з огляду на те, що раніше на кожну пожежу в Малій Перещепині та довколишніх селах доводилося викликати рятувальників із Нових Санжар, які розташовані за тридцять кілометрів звідси...
Працюючи цілодобово, підрозділ МПО у Малій Перещепині поки що обслуговуватиме дев’ять населених пунктів, які входять до об’єднаної громади. Хоча невдовзі сфера його впливу може розширитися. Адже керівництво ОТГ має намір запропонувати сусіднім громадам долучитися до співфінансування діяльності МПО на засадах міжмуніципального співробітництва. Тоді вартість утримання підрозділу для кожної з громад зменшиться, а очевидні вигоди від наближення місцевої пожежної охорони до сільської глибинки вони відчуватимуть спільно.