За добу (станом на ранок 3.01) російські найманці 5 разів порушили режим припинення вогню. Випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не зафіксовано. За даними прес-центру штабу ООС, опорні пункти наших військ обстріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі хутора Вільний і населеного пункту Станиця Луганська на луганському напрямку, а також поблизу селища Опитне на донецькому напрямку та Водяного на маріупольському напрямку.
Окрім вищезазначеної зброї, в районі селища Піски на донецькому напрямку зафіксовано роботу ворожого снайпера.
«Жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав. За даними розвідки, через необережне поводження зі зброєю один окупант загинув та троє дістали поранення», — йдеться в повідомленні штабу.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — околиці Донецька): «Оголошене перемир’я не діє. Однак обстрілів значно поменшало. Орки постійно нас провокують. Так, вночі диверсійна група російських найманців намагалася пройти між нашими позиціями. Наші хлопці вчасно помітили ворога. Відкрили вогонь на ураження. Потім прилетіло кілька «подарунків» і на наш опорник. Набирає обертів снайперська війна. Російські найманці влаштували справжнє полювання на нас. Однак нам є чим відповісти. Думаю, загострення неминуче. Адже ворог постійно підвозить боєприпаси, прогріває важку техніку. Нещодавно вони провели ротацію. Однак ми добре підготувалися до можливого наступу... Усі хлопці в доброму гуморі й готові до останнього обороняти свою землю».