Область засипає снігом. Через активне переміщення циклону, що утворився над Середземним морем, синоптики прогнозують погіршення погоди впродовж найближчих днів. Очікується зниження температури повітря, посилення вітру. Такі погодні умови ускладнюють ситуацію на дорогах.

На знімку: снігоочисна техніка працює цілодобово.

Так, днями до диспетчерського пункту Служби автомобільних доріг області надійшло повідомлення від польських громадян, що їхня фура не може подолати підйом на трасі Стрий — Мамалига біля Болехова. Автодорожники оперативно зреагували й проблему вирішили.
Влада Прикарпаття та всі відповідальні за забезпечення життєдіяльності служби працюють у посиленому режимі. Оперативні штаби координують дії підрозділів ДСНС, Національної поліції, САД тощо.
Перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка, керівники структурних підрозділів ОДА та відповідних служб у режимі відеозв’язку взяли участь у позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо протидії загрозам під час ускладнення погодних умов.
«Івано-Франківщина готова до удару негоди, — зазначила Марія Савка. — Приведена у готовність снігоочисна техніка, що забезпечена пально-мастильними матеріалами. У необхідній кількості — посипні та фрикційні матеріали. Задля оперативного реагування на випадок ускладнення погодних умов налагоджена взаємодія між усіма службами».
Тим часом влада закликає власників автомобільного транспорту бути максимально уважними та за можливості утриматися від поїздок. Не зайве виявляти пильність і пішоходам.
На Прикарпаття цими різдвяними днями прибуває багато гостей. Не зменшується потік великовагового транспорту. Служба автомобільних доріг області рекомендує водіям фур перечекати негоду в спеціально відведених місцях. На трасах державного значення є 36 таких пунктів. Інформацію про них можна отримати в диспетчерів САД або на сайті служби.
Головне — пам’ятати, що дорога не пробачає неуважності. Хай краще цьогорічне засніжене Різдво запам’ятається радістю зустрічей, а не проблемами.

Людмила СТРАЖНИК.
Фото Івано-Франківської ОДА.