День визволення рідного міста від гітлерівської окупації відзначили мешканці Кропивницького.

Кіровоградська наступальна операція як складова стратегічної операції з визволення Правобережної України від німецьких загарбників у роки Другої світової війни була проведена військами 2-го Українського фронту під командуванням генерала Івана Конєва і тривала з 5 по 16 січня 1944 року. Напружені жорстокі бої за саме місто точилися чотири дні. 8 січня радянські війська ввійшли до Кіровограда. За його визволення віддали свої життя понад 36 тисяч воїнів.
З нагоди відзначення 75-ї річниці визволення від гітлерівських окупантів Кропивницький прийняв естафету пам’яті «Слава визволителям України». Її започаткувала Організація ветеранів, вшановуючи тих, хто на своїх плечах виніс тягар воєнного лихоліття. Символи Всеукраїнської та обласної естафет пам’яті передали представники груп Черкаської області та міста Знам’янка. Потім члени ветеранських організацій та громадськість, керівники області й міста поклали квіти до Вічного вогню біля підніжжя пам’ятника Скорботна Батьківщина-мати, пам’ятного знака «Багнет», пам’ятника «Жертвам фашизму» та до Стели Героїв АТО на меморіальному комплексі «Фортечні вали» і вшанували загиблих хвилиною мовчання (на знімку).
У Кропивницькому привітали трьох живих ветеранів — визволителів міста: Валентину Довженко, Валентину Крангач і Марію Майданюк. Їм вручили квіти, подарунки та грошову допомогу.

Фото з офіційного 
сайту ОДА.