У горах Закарпаття тривають пошуки киянина, який зник у районі гори Гимба Міжгірського району.
А напередодні вдалося розшукати громадянина Словаччини. Інформація про те, що він заблукав, надійшла до оперативно-рятувальної служби Закарпаття пізно ввечері 8 січня. Пригода сталася в районі урочища Білий поблизу гори Говерла у Рахівському районі. Під час проходження туристичного маршруту в умовах поганої видимості турист втратив орієнтир. Про це чоловік сам повідомив рятувальникам телефоном, коли зрозумів, що у темряві та за поганої видимості самотужки не зможе повернутися до бази відпочинку. Також він вказав на орієнтовне місце свого перебування.
Для проведення пошуково-рятувальних робіт на спецавтомобілі вирушили два фахівці гірського пошуково-рятувального відділення міста Рахів. Його знайшли, інформують в облДСНС.
Проте тривають ще з 6 січня пошуки киянина 1984 року народження. На Святвечір чоловік зник у районі гори Гимба у Міжгірському районі («Голос України» за 8 січня).
8 січня пошуково-рятувальні роботи проводили чотири пошуково-рятувальні групи шляхом обстеження урочища Криві Путі, частини підніжжя гори Великий Верх, частини гори Ряпецька та ущелини від станції Оса Свалявського району до підніжжя гори Великий Верх. Працювало 18 гірських пошуковців та 4 одиниці техніки. Також до пошуків залучили 11 працівників лісового господарства, які оглянули шість будинків лісника в районі гори Гимба. На жаль, людину не знайдено.
Пошукові роботи тривають, до них також підключилися поліцейські.