Учора футболісти донецького «Шахтаря» — лідера чемпіонату УПЛ — зібралися після відпустки. І розпочали підготовку до другої частини сезону. Перші зимові збори команда Паулу Фонсеки проведе в Туреччині.
А от у суперника «гірників» по 1/16 фіналу Ліги Європи німецького клубу «Айнтрагт» (Франкфурт-на-Майні) робота, можна сказати, вже кипить. Після 17-го туру чемпіонату Бундесліги (22 грудня) настала перерва в турнірі, 18 команд-учасниць пішли на різдвяні канікули.
18-й тур відбудеться вже 19 січня. Тому німецькі клуби почали готуватися. Зокрема, «Айнтрагт» взяв участь у міжнародному турнірі Кубок Флориди в США. І вийшов до фіналу. Але виграти трофей не зміг.
У півфіналі міні-турніру франкфуртці перемогли бразильський «Сан-Паулу» — 2:1. У фіналі «Айнтрагт» мав за суперника ще одну команду з Бразилії — «Фламенго». Бразильці в першому матчі виграли у нідерландського «Аякса» (Амстердам) за пенальті — 4:3 (2:2 в основний час).
Фінал «Айнтрагт» мінімально програв — 0:1 (Жан Лукас, 40). У цьому поєдинку тренер франкфуртців Аді Гюттер у кожному таймі виставив різні склади.
«Айнтрагт»: перший тайм — Трапп, Абрагам, Гасебе Макото, Фалетт, Да Коста, Костич, Де Гузман, Роде, Штендера, Ребич, Йович; другий тайм — Ціммерманн, Русс, Сальседо, Ндіка, Гргота, Пасієнсія, Таватуй, Фернандес, Фабіан, Віллемс, Галлер.
У матчі за третє місце «Аякс» переграв «Сан-Паулу» — 4:2.
Наступний після перерви матч у чемпіонаті Німеччини «Айнтрагт» (посідає 6-ту позицію в турнірній таблиці) зіграє вдома проти «Фрайбурга» 
(11-те місце).