Ще один інклюзивно-ресурсний центр для дітей розпочав свою роботу на Кіровоградщині, в місті Олександрія. Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр Олександрійської міської ради» створена на базі загальноосвітнього навчального закладу № 2.
За інформацією прес-служби міської ради, в центрі працюють чотири практичні психологи, три вчителі-логопеди, два вчителі-дефектологи та два реабілітологи з лікувальної фізкультури.
Основні завдання закладу — надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, консультацій батькам і взаємодія з навчальними закладами щодо організації індивідуального та інклюзивного навчання. Проте центр надає допомогу не лише дітям з порушеннями розвитку чи інвалідністю, а й усім олександрійським дітям віком від 2 до 18 років.
За зверненням батьків спеціалісти здійснюють комплексну оцінку дитини, визначають її освітні потреби та розробляють індивідуальні програми розвитку та в разі потреби проводять реабілітаційну роботу в закладі чи за місцем навчання.
Усі консультації та заняття безплатні.
Загалом в області вже створено два десятки інклюзивних центрів.