Під час робочої поїздки на Житомирщину Президент Петро Порошенко взяв участь у подячному молебні за надання Томосу про автокефалію Православної церкви України. У Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира його відправив Святійший Філарет.
Президент наголосив, що без єдиної церкви не може бути об’єднаної держави.
«Для когось важко ходити до храму Божого, коли служба Божа починається з молитви за Кирила, який молиться за Путіна, за владу російську, за військо російське, яке вбиває українців. Якщо хтось знаходить у собі сили відвідувати цю церкву, це їх право», — зазначив він, додавши, що, як Президент усіх українців, зробить усе для захисту свободи віросповідання та їх права відвідувати таку церкву.
Під час зустрічі з жителями Станишівської об’єднаної територіальної громади Президент зазначив, що децентралізація визнана однією з успішних реформ. «Пишаюся тим, що вперше з урахуванням субсидій і субвенцій місцеві бюджети перевищили бюджет державний. Це правильно — гроші мають бути ближче до людей», — зауважив він.
«З першого січня встановлена нова мінімальна заробітна плата — майже на 500 гривень більша: було 3700, а тепер 4171 гривня. Першим пріоритетом в 2019 році буде підвищення рівня соціальних стандартів», — наголосив глава держави.

Житомирська область.