Вісімнадцятого січня Президент України Петро Порошенко та Митрополит Київський і всієї України Епіфаній взяли участь у відкритті в Черкасах пам’ятника засновнику і творцю Української автокефальної православної церкви, видатному релігійному діячеві, церковному реформатору, публіцисту, педагогу, митрополиту Василю Липківському.
— Рік за роком ми повертаємо собі історичну пам’ять і вшановуємо справжніх героїв, — сказав у своєму виступі перед черкащанами глава держави. — Серед них — ваш земляк, перший митрополит УАПЦ Василь Липківський. Ще тоді, у двадцятих роках ХХ століття, розпочалася боротьба за автокефалію української церкви. Коли польська держава звернулася по автокефалію, то їй її дали у 1920 році. Нам — ні. Чому так сталося? Бо тоді через внутрішні чвари вже не було української держави. Незалежність дається лише незалежним державам. Москва не пробачила Василю Липківському, 73-річного митрополита було розстріляно...
Президент України наголосив, що нині здійснилася мрія всього життя «апостола українського релігійно-національного відродження» митрополита Липківського — Українська церква постала як рівна серед рівних православних церков світу.

Черкаси.