У Херсоні розпилили сльозогінний газ та обстріляли журналістів просто під час прес-конференції у прес-клубі газети «Новий день». Розповідає керівник прес-клубу Олена Нечипуренко: «Громадська організація «Український транспортний союз» мала намір провести прес-конференцію у залі Херсонської міськради, але через повідомлення про замінування захід попросили перенести до нас. Ми в проханні не відмовили, і в прес-клубі зібралося приблизно два десятки репортерів та операторів із чотирма чи п’ятьма відеокамерами. Але щойно розпочалося обговорення, як біля вхідних дверей скупчилася група «тітушок». Хтось із них розпилив із балончика сльозогінний газ, а потім почувся крик: «Будемо стріляти в журналістів». Одразу ж розбили світлове віконце над дверима, і пролунало кілька пострілів. Стріляли, схоже, навмання, тож ні в кого не влучили. Однак потім у вікні ми виявили чотири дірки. Зброя була настільки потужною, що товсте подвійне скло у склопакеті пробили наскрізь. На додачу, виявилося, що під час веремії хтось украв зі столу службовий диктофон».
Очевидці зателефонували на «102», і незабаром до прес-клубу примчали поліцейські. Стрільця вони, як і очікувалося, не встигли затримати, зброї на місці злочину не знайшли — хіба що опитали учасників прес-конференції та на годину з лишком заблокували рух транспорту у межах кварталу. Начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції Херсонщини, підполковник Ірина Атаманенко лишень підсумувала, що за фактом групового хуліганства із застосуванням зброї (частина 4 статті 296 КК України) розпочато кримінальне провадження.
Херсонська медіа-спільнота наголошує: поява агресивно налаштованих «тітушок» на брифінгах та інших зустрічах із журналістами вже не дивина. Та раніше вони намагалися зривати акції, провокуючи словесні конфлікти, і до відповідальності нікого з них не притягували. От безкарність і «надихнула» їх піти на загострення з використанням і зброї, і «сльозогінки». Далі буде?

На знімку: продірявлене кулями вікно у прес-клубі «Новий день».

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.
Фото автора.