Кропивничани, тримаючи в руках 18-метровий прапор України, у супроводі військового оркестру пройшли урочистою ходою центральними вулицями міста і поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку і Володимиру Винниченку, до пам’ятного знака Героїв Небесної Сотні та меморіальної дошки Герою України Віктору Чміленку.
Біля пам’ятника одному з основоположників українського державотворення Володимиру Винниченку відбувся урочистий мітинг. Потім активісти утворили коло єднання навколо велетенського прапора України і виконали Державний Гімн. Пролунав він і над водами сивого Інгулу під час акції «Голос Єдності з Центру України», коли відразу на трьох мостах Кропивницького юнаки і дівчата, тримаючи синьо-жовті прапори, стрічки та рушники, утворили символічні живі ланцюги єдності.
У Центральноукраїнському держпедуніверситеті ім. Володимира Винниченка презентували інформаційно-просвітницьку виставку з історії Державного Герба України, підготовану фахівцями Українського інституту національної пам’яті. Виставкою «Схід і Захід разом: естафета національного єднання» творів відомих художників відзначили День Соборності в обласному художньому музеї. А в художньо-меморіальному музеї О. Осмьоркіна розгорнули тематичну виставку «Єдиним сном, єдиним болем...» Поезії Євгена Маланюка в ілюстраціях заслуженого художника України Андрія Надєждіна».

Кіровоградська область.