Дорогі друзі!

Щиро вітаю зі 100-річним ювілеєм Книжкової палати України.
За роки своєї діяльності ваша унікальна установа зробила вагомий внесок у розширення науково-культурного простору країни, у розвиток бібліографічної, книговидавничої й бібліотечної справи, у збереження й пропаганду української 
книги.
Державний архів друку, створений Книжковою палатою України, зберігає найповніший фонд друкованої продукції, випущеної за останні сто років. І це — безцінна скарбниця національної культури, духовних і творчих надбань нашого народу. Також вашим важливим доробком є впровадження у практику роботи бібліотек, видавництв та інформаційних центрів Універсальної десяткової класифікації українською мовою, яка має повну аналогію з європейською класифікаційною системою. Це ще один успішний крок до європейського співтовариства.
Приємно відзначати, що Книжкова палата України постійно шукає нові шляхи підвищення ефективності та якості роботи, впроваджуючи сучасну комп’ютерну техніку й автоматизовані технології в процеси інформаційно-бібліографічного опрацювання видань, оцифровування друкованої продукції.
Упевнений, що ви й надалі досягатимете значних успіхів у вашій благородній справі.
Бажаю вам особистого щастя, міцного здоров’я, оптимізму, натхнення, нових звершень в ім’я нашої Вітчизни!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.