Понад чотири мільйони гривень щорічно надходитиме до бюджетів сільських рад завдяки земельним торгам, проведеним на Кіровоградщині у грудні 2018-го.
Упродовж місяця аграрії Вільшанського, Гайворонського, Добровеличківського, Долинського, Знам’янського, Кропивницького, Компаніївського, Новгородківського, Новоархангельського, Новомиргородського, Олександрійського, Онуфріївського та Світловодського районів придбали права оренди на 28 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 580 га. Використовуватимуться вони для товарного сільськогосподарського виробництва.
За інформацією прес-служби ГУ Держгеокадастру в області, найдорожче під час торгів продано права оренди на земельні ділянки в адміністративних межах Войнівської сільської ради Олександрійського району — на 6 га пасовищ, де стартова ціна піднялася до 408% від нормативної грошової оцінки та сягнула майже 204 тисячі гривень. А також на території Козавчинської сільради Гайворонського району — на 19 га пасовищ, де стартова ціна піднялася до 237% і сягнула понад 340 тисяч гривень.
Загалом завдяки земельним торгам, проведеним у грудні 2018-го, до бюджетів місцевих громад щорічно надходитиме 4,044 мільйона гривень. Проводяться земельні торги відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».