У Херсоні громадськість активно обговорює дивні перекоси із заробітками службовців місцевого самоврядування. Усе почалося з того, що на позачерговій сесії облради 1 мільйон 498 тисяч гривень із бюджету депутати додали на премії та зарплати працівникам апарату облради. А потім спливли цікаві подробиці із розподілом коштів платників податків. Як з’ясувалося, найсолодші «шматки пирога» перепадають далеко не всім. У верхівки облради заробітки виходять «захмарними», тоді як рядових працівників ті ж розпорядники бюджету тримають «у чорному тілі».

Скажімо, згідно з електронною декларацією (її легко можна відшукати на сайті НАЗК), голова Херсонської облради Владислав Мангер торік однієї лише зарплати з надбавками отримав 613,7 тисячі гривень, або в середньому понад 50 тисяч гривень на місяць. Водночас 11 січня 2019 року виходить розпорядження пана Мангера № 3, згідно з яким посадові оклади прибиральникам службових приміщень облради переглянули та «щедро» встановили у сумі 2351 гривня на місяць (нагадаємо, мінімальна заробітна плата в Україні з 1 січня поточного року має становити 4170 гривень щомісячно).

Херсонські журналісти, звісно, не забарилися поділитися згаданими цифрами з читачами, ставлячи слушне запитання: а де ж, власне, ті «високі досягнення у праці», за які обрані управлінці отримують казкову винагороду? За інвестиціями край пасе задніх у національному рейтингу, розвиток бізнесу залишає бажати кращого, намітилася стійка тенденція перевищення імпорту над експортом, промисловість «лежить», децентралізація в третині районів залишається на папері. З цього й випливає: чималі гроші чиновники отримали, але насправді їх не заробили.

Херсон.