Уже з першого лютого кожен охочий мешканець Шишацької ОТГ може за помірною ціною придбати для домашнього вжитку очищену питну воду. Щоправда, для цього треба зі своєю тарою прибути на місцеве комунальне підприємство «Техкомунбуд», яке розташоване у селищі-«столиці» об’єднаної громади, й заплатити по одній гривні за літр.

Адже саме на згаданому КП ще минулого року облаштували станцію очищення питної води. Для неї тут добудували окреме приміщення, придбали сучасне обладнання з фільтрами, змонтували його. Залишалося лише дочекатися отримання необхідних документів, які підтверджували належні якісні параметри живлющої рідини після її кількаступеневого очищення.

Зрештою, з початку нинішнього року станція запрацювала, забезпечуючи очищеною водою дитсадки та школи громади, а також її медичні заклади, зокрема й сільські амбулаторії сімейної медицини та фельдшерсько-акушерські пункти. Бо турбота про здоров’я насамперед дітей була визначальною при реалізації цього проекту. Втілювали його в життя за рахунок державної субвенції на розвиток інфраструктури та кошти місцевого бюджету.

Тепер працівники комунального підприємства набирають очищену воду в тару й розвозять їх по згаданих закладах освіти та медицини. Раніше, скажімо, дитсадки та школи забезпечували купованою деінде питною водою. Однак своя, «комунальна», коштує для скарбниці громади щонайменше удвічі дешевше. Водночас за якістю не поступається привозній. Тим паче, що її параметри на підприємстві постійно контролюють.