Укладення нових угод на електрозабезпечення спільних територій у багатоквартирних будинках, утримання майданчиків твердих побутових відходів та інші важливі питання обговорювали очільники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельних кооперативів та будинкових комітетів (ЖБК і БК) на розширеному засіданні ради керівників цих структур міста Ужгорода (на знімку).

Представниця ТОВ «Закарпаттяенергозбут» Мар’яна Іпатова, зокрема, повідомила, що у зв’язку зі змінами в Законі України «Про енергетику» раніше укладені договори з ПрАТ «Закарпаттяобленерго» на купівлю електроенергії на освітлення місць загального користування та роботу ліфтів припинили свою дію з 1 січня. На сьогодні постачальником електроенергії є ТОВ «Закарпаттяенергозбут». Тож ОСББ і ЖБК необхідно оформити нові заяви про приєднання до електромереж — звернутися в Ужгородський МРЕМ або пройти реєстрацію в електронній абонентській книжці на сайті підприємства, де розміщено публічний договір, однаковий як для фізичних, так і для юридичних осіб.

Щодо розташування та обладнання майданчиків для збору твердих побутових відходів інформацію надала начальник управління ЖКГ департаменту міського господарства Олександра Турянчик. Зараз, повідомляє прес-служба міськради, проводиться інвентаризація майданчиків, аби їх оптимізувати і привести до належного стану, а також для уникнення несанкціонованих звалищ. Облаштування майданчиків на прибудинковій території здійснюватиметься спільними зусиллями ОСББ разом з «АВЕ Ужгород». За межами прибудинкових територій — за рахунок міської ради.

Василь НИТКА.

Фото прес-служби міськради.