(Зліва направо): Віталій Макарчук — директор КНЗ «Коростишівська спецшкола-інтернат», Анатолій Пешко — громадський діяч, політик та учні школи Цимбалюк Михайло та Цимбалюк Тетяна.

На нашій житомирській землі народилася династія, яка й досі продовжує нести світло і зцілення не тільки тіла, а вже й людської душі. Педагогічний колектив КНЗ «Коростишівська спецшкола-інтернат» Житомирської обласної ради висловлює щиру подяку нашому земляку, громадському діячу, політику, академіку і віце-президенту Академії економічних наук, доктору економічних наук, академіку Академії вищої школи України, академіку Академії соціального управління України, кандидату медичних наук, позаштатному раднику двох голів Верховної Ради України, міського голови Києва та Прем’єр-міністра України, члену редколегії професійного журналу «Соціально-економічні проблеми і держава», члену Національної спілки журналістів України і просто людині з великої літери та з палаючим у серці добром до кожного нашого вихованця Анатолію Пешку.

Анатолій Володимирович є сином славетного лікаря Володимира Пешка, який з квітня 1975 року був завідувачем відділу охорони здоров’я Житомирського облвиконкому. На цій високій посаді В. Пешко проявив себе грамотним організатором охорони здоров’я, ініціативним, принциповим керівником. Він чимало уваги приділяв упровадженню системного підходу в управлінні закладами охорони здоров’я області, зміцненню їх матеріально-технічної бази, розбудові об’єктів охорони здоров’я. Починаючи з 1976 року, завдяки його ініціативі й наполегливості, введено в дію 14 сучасних лікувальних корпусів та 14 нових поліклінік. В усіх районах були організовані відділення швидкої невідкладної медичної допомоги, а в містах — станції швидкої і невідкладної медичної допомоги. Кількість терапевтичних лікарняних дільниць зросла з 194 до 307, педіатричних — з 140 до 234. Особливу увагу В. Пешко приділяв розвитку системи охорони здоров’я сільського населення — при ньому було організовано роботу 27 сільських ФАПів. Забезпечення ліжками зросло із 111 до 120 на десять тисяч населення, лікарями — з 19,6 до 26,6, середніми медичними працівниками — з 73 до 81,9. Завдяки наполегливим зусиллям та важкій праці В. Пешка за період перебування на посаді завідувача обласної лікарні були відкриті спеціалізовані відділення: торакально-пульмонологічне, ревматологічне, опікове, проктологічне, судинної хірургії.

За прикладом батька Анатолій Володимирович не залишається осторонь турботи про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають вади здоров’я, та людей похилого віку, яких, на превеликий жаль, держава залишила напризволяще. Надає систематичну й різноманітну допомогу, аби якось прикрасити та зігріти їхнє життя. На нашу думку, пріоритетом його життя є дарувати часточку свого серця, любов, надію на світле майбутнє.

Шановний Анатолію Володимировичу! Ми, колектив КНЗ «Коростишівська спецшкола-інтернат», дуже просимо вас на президентській кампанії, яка розпочалася 31 грудня 2018 року, все ж таки подати свою кандидатуру на посаду Президента України. Адже ми вважаємо, що саме такі люди, як ви, Анатолію Володимировичу, — чесні, високодостойні, професійні, турботливі — повинні обіймати найвищі посади в державі. Завдяки таким людям Україна може стати нарешті мирною, щасливою країною з розвиненою, успішною економікою.

З повагою

колектив та батьки вихованців КНЗ «Коростишівська спецшкола-інтернат».