На знімку: народний депутат України Микола Кучер під час зустрічі бійців дев’ятого батальйону 59-ї ОМБ, які прибули на ротацію з району ООС.

Народний депутат України Микола Кучер разом із земляками зустрічав бійців дев’ятого батальйону 59-ї окремої мотопіхотної бригади після їхнього повернення із зони бойових дій на Донбасі.

На залізничному вокзалі райцентру Гайсин зібралися рідні, друзі, знайомі, представники влади. Земляки розгорнули плакати з написами: «Дякуємо вам, воїни, за наш мир і спокій!», «Дякуємо військовослужбовцям 59-ї ОМБ за успішне виконання бойового завдання!».

Протягом семи місяців підрозділ виконував завдання в районі Операції Об’єднаних Сил (ООС). «Ми несли службу біля села Широкине, а частина хлопців повернулися з Маріуполя», — розповів один із військових-контрактників. Після зупинки потяга перші до вагонів кинулися діти. Деякі з них, сини і доньки, тримали в руках квіти. «Діти дочекалися батька, а я — брата, — розповів Роман Максимчук. — Старший хлопчик і молодша дівчинка постійно запитували, де тато, а при зустрічі обнімали його міцно, як могли».

— Навіть ми, дорослі, не можемо стримати сліз, а для дітей зустріч батька з війни — таке запам’ятається на все життя, — каже одна з місцевих мешканок, яка разом із донькою зустрічала зятя.

Представникам командування батальйону вручили хліб-сіль на вишитому рушнику. Микола Кучер висловив щиру подяку військовим за їхню мужність, відданість справі захисту рідної землі. Декого з бійців він знає особисто, бо не раз доставляв допомогу за місцем їхньої служби на Донбасі, де й познайомилися. Напередодні народний депутат передав військовим у Гайсині придбаний за спонсорські кошти автобус. Каже, раніше в підрозділі був тільки один автобус, та ще й невеликої місткості. Під час ротації доводилося перевозити бійців на вантажівках. Тепер добиратися стане комфортніше.

Від імені земляків слова подяки військовим сказав голова Гайсинської районної ради Григорій Боровий. Усі разом вшанували пам’ять загиблих побратимів хвилиною мовчання.

Віктор СКРИПНИК.

Фото зі сторінки Миколи Кучера у Фейсбуці.

Вінницька область.