В Україні завершився сезон цукроваріння. Сорок заводів, які брали участь у виробничому процесі, видали «на-гора» 1,82 мільйона тонн солодкого піску, що на 15% менше, ніж попереднього року. Як повідомила заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор»

Руслана Бутило, одна з причин спаду — скорочення посівних площ та кількості сировини. На підприємства надійшло 13,6 мільйона тонн буряків, це майже мінус 10% від аналогічного показника попереднього сезону. Друга причина — невисока якість сировини. Попри минулорічну рекордну врожайність буряків, цукристість була чи не найнижчою — 16,47%.

Проте, запевняють у галузевій асоціації, звареного солодкого піску вистачить для забезпечення внутрішньої потреби та реалізації зовнішньоекономічних контрактів.

Лідером з виробництва цукру традиційно стала Вінниччина — 424 тис. т. Друга — Тернопільщина з 227 тис. т. Замикає трійку Полтавщина — 222,5 тис. т.