Президент США Дональд Трамп і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин проведуть другий спільний саміт 27-28 лютого у В’єтнамі. Про це очільник Білого дому повідомив у вівторок під час виголошення щорічного послання про становище країни перед обома палатами Конгресу. При цьому він похвалив свою політику стосовно Пхеньяна, назвавши її «частиною сміливої нової дипломатії», пише DW. Глава держави зауважив, що якби президентом США став хтось інший, то Америка вже давно була б у війні з КНДР. Трамп додав, що зараз Північна Корея припинила ядерні випробування, а запусків ракет не було впродовж 15 місяців.

Іншою ключовою темою послання стало зведення стіни на кордоні з Мексикою. Президент заявив Конгресу, що має намір домогтися її будівництва, і назвав нелегальну імміграцію «гострою національною кризою». При цьому він утримався від оголошення надзвичайної ситуації на кордоні, яке дозволило б йому обійти рішення Конгресу щодо фінансування стіни, інформує ВВС. Він знову наголосив, що демократи та республіканці повинні знайти компроміс до 15 лютого. Як продовження цього питання Трамп вкотре закликав Конгрес до політичної єдності. За його словами, в США відбувається економічне диво, і єдине, що може зупинити його — це «безглузді війни, політики та смішні розслідування». 

Нагадаємо, спецпрокурор продовжує розслідувати втручання РФ в президентські вибори 2016 року, а також можливу змову під час виборчої кампанії, яку і лідер США, і Москва відкидають.