Заступник головного лікаря Коломийського ЦПМСД Марія Буртик, куратор проекту USAID Марина Распутна та заступник коломийського міського голови Володимир Бойцан.

Фото надано  Коломийським ЦПМСД.

Коломийський центр первинної медико-санітарної допомоги отримав грант Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Таке рішення оприлюднили на установчій нараді проекту «Розбудова комунальних закладів ПМД як центрів передового досвіду» в Києві. Ним передбачено створення 15 опорних центрів із надання первинної допомоги. Зокрема — в Коломиї. Місто перемогло з проектом «Розбудова та вдосконалення первинної медичної допомоги на Прикарпатті».

На базі ЦПМСД буде відкрито автономний кол-центр для обслуговування клієнтів. Передбачено облаштування зручних зон очікування в коридорах та холах амбулаторій. Запровадять електронний запис на прийом за допомогою термінала. Коломийські медики очікують також надходження інноваційного обладнання для Школи здоров’я.

За ЦПМСД закріплена 71 тисяча пацієнтів. Це мешканці міста й околиць. Лікарі первинної ланки центру уклали понад 48 тисяч декларацій на обслуговування. Заклад від часу створення демонструє прагнення бути на передових позиціях надання медичної допомоги.

«З реалізацією нового проекту USAID ми зможемо впровадити нові стандарти лікування, покращити якість медичних послуг та зробити кожну амбулаторію зручною та комфортною для пацієнтів. Перемога в конкурсі грантів — результат злагодженої роботи нашої команди», — підсумував головний лікар Коломийського ЦПМСД Володимир Мельничук.