Професор-медик, ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка (на знімку) прочитав лекцію в Єрусалимі (Ізраїль) на навчальних курсах Європейської асоціації нейрохірургічних товариств. Ці збори відомих лікарів проводяться тричі на рік у різних країнах. Слухачами є нейрохірурги віком від 25 до 40 років, а лекторами і тренерами — провідні світові фахівці. Як повідомляють з інформаційно-видавничого центру університету, професор Смоланка — єдиний з українських лікарів усіх медичних спеціальностей, який викладає на курсах європейських асоціацій.

В. Смоланка уточнив: «На курсах ми викладаємо такі великі блоки тем: судинна нейрохірургія, нейрохірургія хребта і спинного мозку, онконейрохірургія, а також травма центральної нервової системи. Нині тематика курсів стосувалася судинної нейрохірургії.

Протягом цих днів я вів засідання, прочитав лекцію для слухачів і модерував вісім дискусійних груп. Це такий формат роботи, коли викладач представляє клінічні випадки, які ми зі слухачами разом обговорюємо: дискутуємо про діагностику і можливі варіанти вирішення конкретних клінічних ситуацій».

До речі, професор Смоланка вже сьомий рік є одним з трьох десятків членів тренувального комітету Європейської асоціації нейрохірургічних товариств. За цей час такі навчальні курси, як у Єрусалимі, пройшли понад 20 українських нейрохірургів.

Фото надано УжНУ.