Московський міський суд продовжує розглядати апеляційні скарги військовополонених українських моряків на постанову щодо продовження терміну тримання під вартою і виносити рішення «під копірку». Так, у вівторок російська Феміда, скромно проводячи засідання в закритому режимі, залишила без задоволення апеляцію захисту Євгена Семидоцького, Андрія Оприска, Романа Мокряка, Сергія Цибізова. Про це повідомив у Фейсбуці Микола Полозов — координатор групи адвокатів узятих у полон російськими спецпризначенцями військовослужбовців ВМС ЗСУ в акваторії Чорного моря 25 листопада минулого року.

«Захист клопотав про долучення копій резолюції ПАРЄ, у якій міститься вимога до російської влади щодо негайного звільнення захоплених військових моряків і поводження з ними відповідно до норм Женевських конвенцій. У задоволенні цього клопотання відмовлено. Підсумкове рішення суду стало таким самим, як і щодо попередньої четвірки (В. Терещенко, С. Попов, Б. Головаш, 
А. Шевченко) — постанову Лефортовського районного суду Москви залишено без змін, а військовополонені залишаються в СІЗО до кінця квітня», — розповів він.

Учора Мосміськсуд видав аналогічні рішення щодо Сергія Чуліби, Юрія Без’язичного, Юрія Будзила та Богдана Небилиці. Коли верстався номер, «вердикту» щодо розгляду скарги адвокатів ще однієї четвірки українських моряків — Михайла Власюка, В’ячеслава Зінченка, Дениса Гриценка й Андрія Драча — ще не було озвучено.

Підтримати українських моряків до суду прийшли дипломати з України, країн ЄС і США, а також російські активісти.