Капітана поліції Василя Мельникова відправили під арешт на два місяці. Таке рішення ухвалив Печерський районний суд міста Києва. Напередодні вартовому порядку інкримінували перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насиллям.

Його взяли під варту з можливістю внесення грошової застави у розмірі 115 200 гривень.

Ці гроші за капітана поліції зголосився внести голова профспілки МВС України Ілля Кива. На своїй сторінці у Фейсбуці він повідомив, що гроші заплатив, і зазначив, що правоохоронці «мають право на застосування сили проти тих, хто не знає міри своєму «активізму» і перетворює його на протиправні дії».

«Тепер ми чекатимемо чистоплотного повноцінного рішення суду. Закон — один для всіх, це наша позиція, але своїх ми не кидаємо. Я не дозволю принижувати роботу поліцейських і захищатиму кожного з них», — написав він.

Тим часом поліція розпочала кримінальне провадження проти затриманих членів націоналістичних організацій за підозрою у спробі захоплення будівлі Подільського управління поліції міста Києва. Про це ЗМІ повідомив речник МВС Артем Шевченко.

«Молодики намагалися взяти штурмом райвідділок, а також застосували всередині будівлі сльозогінний газ. Будь-яка особа, яка хоче проводити мирну акцію, я наголошую — мирну, мусить на неї приходити без предметів, які можуть бути використані як зброя», — пояснив він.

На думку А. Шевченка, підозрювані хотіли влаштувати провокацію.