Шевченківський районний суд міста Києва ухвалив рішення про взяття під варту із можливістю внесення застави голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк. Таке рішення суд ухвалив у ніч на 15 лютого. Чиновник перебуватиме під вартою до 3 березня. Він також може внести заставу у розмірі майже 2,5 мільйона гривень.

Своєю чергою В. Мангер заявив, що не погоджується з обвинуваченням, і повідомив, що організував напад на Катерину Гандзюк один із генералів СБУ. Мовляв, активістка співпрацювала з силовим відомством.

Утім, з такою думкою не згодні в СБУ. Як зазначила керівник прес-центру силового відомства Олена Гітлянська, голова Херсонської облради має на меті заплутати слідство.

«Заяву Мангера, обґрунтовано підозрюваного в організації вбивства активістки Гандзюк, зроблено під час судового засідання з обрання йому запобіжного заходу, вона викликає навіть не здивування, а обурення. Вона є абсурдною, безпідставною та наклепницькою. Не виключаю, що її єдиною метою було намагання нівелювати той великий обсяг доказової бази, яку проти нього зібрала Служба безпеки України, та домогтися передачі справи в інший правоохоронний орган», — сказала вона.