У Полтаві міністр юстиції Павло Петренко та голова ОДА Валерій Головко передали документи на конфісковану в порушника закону квартиру земляку — учаснику АТО Андрію Дуканичу (на знімку). Згадане помешкання розташоване в селі Дмитрівка Кременчуцького району.

Свого часу його за рішенням суду було конфісковано в одного з боржників. Згідно із законом органи юстиції передали це нерухоме майно на реалізацію через систему відкритих електронних торгів. Та на трьох поспіль аукціонах продати те помешкання не змогли. За таких обставин була застосована інша норма чинного законодавства, згідно з якою непроданий конфіскат за рішенням спеціальної комісії безоплатно передається тим, хто його найбільше потребує.

Тож квартира в Дмитрівці дісталася місцевій громадській організації «Будинок захищеної старості», представники якої вирішили передати її захисникові України. Така прозора процедура, за словами Павла Петренка, запроваджена з 2014 року. Надто з огляду на те, що раніше непродане на торгах майно нерідко просто «розчинялося» за тіньовими схемами. Тепер при визначенні нових власників ураховують насамперед потреби наших воїнів, дитячих, медичних та інших соціальних закладів. До речі, надану безоплатно учасникові АТО квартиру невдовзі відремонтують за сприяння обласної влади.

Василь НЕЇЖМАК.

Фото із сайту Полтавської ОДА.