За добу (на 18.02) російські найманці на Донбасі 10 разів порушили режим припинення вогню. Озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, застосували 7 разів. За даними прес-центру штабу ООС, противник випустив по позиціях наших військ 55 мін калібру 120 мм та 82 мм.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики п’ять разів гатили з мінометів калібру 120 мм та 82 мм — поблизу Лебединського, Пісок, Водяного. З великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відкривали вогонь біля населеного пункту Павлопіль.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник також п’ять разів обстріляв з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів поблизу Катеринівки, Троїцького, Новолуганського, Станиці Луганської.

«Внаслідок обстрілів один військовослужбовець дістав легке поранення. Підрозділи, що обороняються, придушували ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів. За даними розвідки, одного окупанта знищено та п’ятьох поранено», — йдеться в повідомленні штабу.