За добу (на ранок 19.02) російські найманці 12 разів порушили режим припинення вогню, з них 10 разів — із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібрів 120 мм і 82 мм. Крім того, ворог вів вогонь із ПТРК, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти шість разів обстріляли наші опорні пункти. Так, зі ствольної артилерії калібру 122 мм, протитанкових ракетних комплексів і великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь поблизу Лебединського та Водяного, а з озброєння бойових машин піхоти та ручних протитанкових гранатометів — у районі селища Опитне. З великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї «гібриди» гатили поблизу Павлополя і Мар’їнки.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив шість обстрілів. Із мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів окупанти стріляли в районі Катеринівки, Новотошківського, Травневого та Кримського.

«Під час бойових дій четверо військовослужбовців дістали поранення. Підрозділи, що обороняються, придушували ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів. За даними розвідки, дев’ять російських найманців знищено та одного взято в полон», — йдеться в повідомленні штабу.